Делегации от шест побратимени града идват в Разград за Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествените занаяти, съобщиха от общината.

Това са представители на местната власт на Орел – Русия, Шалон-ан-Шампан – Франция, Армаа – Северна Ирландия, Сомбатхей- Унгария, Одунпазаръ – Турция и Слобозия – Румъния.
Най-малобройна, само от двама души е делегацията от руския град Орел, а най-голяма е тази от румънския град Слобозия, в състава на която са 18 души.

Тридневните празници тази година започват утре. В рамките на панаира ще се проведат конкурси, детска занаятчийска работилница „Чудесия“, дегустации и забавни състезания.

В дефилетата и концертите на открито ще участват фолклорни художествени колективи от САЩ, Бразилия, Италия, Унгария, Турция, Сърбия, Мексико, Мартиника, Грузия, Колумбия и България.

Основното послание на събитието е да се съхрани и популяризира традиционната българска култура и най-старата традиция на местната етнографска група – капанци, за приготвяне на домашно кисело мляко с уникален и неповторим вкус.