На 6 януари Разград отбеляза 170-годишнина от рождението на великия български революционер и поет Христо Ботев, съобщиха от пресцентъра на местната управа. Тази година е обявена за година на Ботев. Тържественото честване на годишнината бе пред бюст-паметника в Градския парк.
Историкът Иво Стоянов – уредник в Регионален исторически музей – Разград произнесе слово за живота, делото и творчеството на Христо Ботев.
Венци и цветя под съпровода на Градски духов оркестър бяха поднесени от името на кмета на Община Разград д-р Валентин Василев, народния представител от ПП ГЕРБ Десислава Атанасова, народния представител от БСП за България Денчо Бояджиев, Областния управител на Област Разград Гюнай Хюсмен.
Венци поднесоха и председателят на Общински съвет Разград Стоян Ненчев , Групата общински съветници от ПП ГЕРБ, Общински съвет на БСП и общински съветници от БСП за България, СУ „Христо Ботев”, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Регионален исторически музей –Разград, РБ „Проф. Боян Пенев” и признателни граждани.