Възпоменателната церемония по повод 149 години от гибелта на Апостола на свободата се състоя  ОУ „Васил Левски“. Заупокойна молитва отслужиха отец Дмитрий Терзи и иподякон Илиян Чолев. Службата се състоя във фоайето на училището, а в нея се включиха и ученици, които изучават религия.

Точно в 11,00 часа започна церемонията пред паметника на Васил Левски в двора на учебното заведение. Сред официалните лица бяха зам.-кметовете на Община Разград Добрин Добрев, Мирослав Грънчаров и Хабибе Расим, Стоян Ненчев, председател на Общинския съвет, областният управител Деян Димитров и неговият заместник Драгомир Златев, ръководители на институции и представители на политически сили.

Церемонията откри Диана Първанова, директор на училището, чийто патрон е Васил Левски.

Слово за Дякона Левски произнесе зам.- кметът Добрин Добрев.

Стихове и песни, посветени на Апостола на свободата бяха подготвили учениците от Детска театрална студия „Роли Дроли“, с ръководител Валя Георгиева.

Венци пред бюст-паметника на Апостола на свободата положиха ученици от ОУ „В. Левски“, зам.-кметът Добрин Добрев и председателят на местния парламент Стоян Ненчев, областният управител Деян Димитров и неговият заместник Драгомир Златев, началникът на РУО Ангел Петков, представители на политически сили и различни институции. Паметника на Дякона Левски бе отрупан цветя и от всички, които дойдоха да отдадат своята почит пред великия син на България.