Тържеството се състоя на площад „Независимост“. Мястото е свързано с величавата дата и с градската памет на Разград. Именно тук през 1908 г. пред ликуващото население е прочетен за пръв път в града Манифестът на цар Фердинанд I за обявяване на независимостта на България.  Сред присъстващите на площада бяха кметът Денчо Бояджиев, всички заместник-кметове, председателят на Общински съвет- Разград Стоян Ненчев и заместник областният управител Драгомир Златев. Организацията на тържеството бе съобразена с противоепидемичните мерки.

Инициативата на Община Разград представители на различни поколения и гилдии разградчани да приветстват на общоградските тържества жителите на града за националните празници се наложи успешно. Честта да произнесе тържественото слово  по повод  113 години от обявяване на независимостта на  България се падна на  учителя по история в ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф“ Петко Костов.

В празничната  програма участваха възпитаници на две творчески школи в Разград. Малката цигуларка от Музикална школа „Илия Бърнев“ при НЧ“Развитие 1869“ Джансу Чакалова изпълни  „Ръченица“ на Парашкев Хаджиев. Мартина Матева също от  Музикална школа „Илия Бърнев“ при НЧ“Развитие 1869“ показа изключителен талант и изпя „Тръгна Желка“, а Текин Зекериев от Центъра за работа с деца изпълни „Хубава си, моя горо“. Финал на празничната музикална програма постави солистка на Капански ансамбъл-Разград.