Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов и Главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров участваха в ритуала в Разград по поднасяне на венци и цветя на признателност пред саможертвата на загиналите по време на войните за свободата на България, съобщиха от пресцентъра на областна управа.
Събитието за отбелязване на 6 май – Деня на храбростта и Празник на Българската армия – бе организирано от Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва-Разград на площад „Възраждане” в областния град. Започна с отслужване на панихида в памет на загиналите за България воини, отслужена от отец Георги и отец Данчо. Тържественото слово за ролята на българската армия в историята на България произнесе полк.о.з. Огнян Кирилов – председател на ОблС на СОСЗР-Разград. В художествената програма участваха: вокална група „Родна песен” към СОСЗР-Разград с ръководител Димитър Димитров, клуб „Слово” от ЦПЛР ЦУТНТ-Разград с ръководител Веселина Йотова и деца от класа по поп пеене на Свилена Дечева от ЦПЛР ЦРД-Разград.
Заместник областният управител Евгени Драганов и Главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров поднесоха пред Войнишкия паметник венец от името на Областния управител Гюнай Хюсмен. Венци бяха поднесени още: от кмета на Разград д-р Валентин Василев и заместник-кмета Галина Георгиева, от председателя на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев, от името на депутатите Десислава Атанасова и Денчо Бояджиев, от СОСЗР-Разград, от евродепутатите от ГЕРБ-ЕНП, от ГЕРБ-Разград, общинските съветници от БСП, Обединени патриоти-Разград, Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, както и от признателни граждани.