Общоградското тържество за Гергьовден започна в 10.00 ч. на площад „Възраждане“. Десетки разградчани се включиха в честването на националния празник пред паметника на Св. Георги Победоносец. Сред официалните лица бяха Кметът на Разград Денчо Бояджиев, председателят на Общински съвет – Разград Стоян Ненчев, зам.-кметовете Добрин Добрев и Хабибе Расим, секретарят на Общината Нели Добрева, областният управител Драгомир Златев, началникът на Военно окръжие – Разград подполковник Деян Желев. Празникът уважиха и депутатите Гюнай Хюсмен от ГЕРБ-СДС и Антоанета Цонева от Демократична България и ПП.

Празничната проява започна с изпълнние на Хор „Родна песен“ към Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса. Маршът беше и специален поздрав към членовете на Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Търговище, начело с председателя им Димитър Даскалов, които бяха гости на празника в Разград.

Слово за Деня на храбростта и празник на Българската армия произнесе началникът на Военно окръжие-Разград подполковник Деян Желев.

Цветен щрих към празничното настроение добави Капанският ансамбъл.

Венци и цветя пред Войнишкия паметник бяха поднесени от името на Община Разград, Областна администрация – Разград, от народните представители, от Военно окръжие, от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, от различни институции, партийни структури и граждани.