Само една фирма в Разградска област предлага онлайн продажби на своята продукция. Това сочат списъците на Българската агенция по безопасност на храните на родни производители и преработватели, които продават онлайн плодове, зеленчуци, мляко, сирене, месо, яйца, мед, семена и разсад. В списъка с производители от региона е включено единствено преработвателното предприятие за мед и пчелни продукти „Амброзия” ЕООД от Лозница.
Инициативата има за цел да улесни клиентите, които искат пресни български продукти у дома, без да е нужно да ходят до магазин. Тук може да видите и списъка с български производители и преработвателни предприятия, които извършват онлайн търговия.
Разбрира се, той не е пълен. Всеки желаещ производител, който не е в списъка, може да изпрати своите координати на Българската агенция по безопасност на храните (БAБX).
Това може да стане на имейл адрес а_рорnіkоlоvа@bfѕа.bg. Задължително е да бъде отбелязан регистрационния номер на обекта. Необходимо е да бъдат посочени име на фирмата, телефон, електронна поща, линк към сайта (aĸo paзпoлaгaт c тaĸъв) и асортимент за потребителите.