Искането на Районната прокуратура в Разград за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 35-годишния Мариян Н. бе уважено вчера, от състав на Разградския районен съд, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна.

Мъжът е привлечен като обвиняем по бързо производство за кражба, представляваща опасен рецидив, извършена в съучастие с непълнолетна, чрез разрушаване и повреждане и с техническо средство. Престъплението по член 196, ал. 1, т. 2, във връзка с член 195, ал. 1, т. 3 и 4, във връзка с член 194, ал. 1, във връзка с член 20, ал. 2 от Наказателния кодекс се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години.
На 15 май 2017 г. през нощта обвиняемият Мариян и непълнолетната му съучастничка разбили катинар на хладилна витрина на заведение в Разград, от която откраднали 10 каси с безалкохолни напитки и бира. Част от откраднатите напитки били намерени в близост до заведението. Три каси обаче не са открити.
След като извършителите били разкрити, спрямо 35-годишния Мариян Н. Районната прокуратура в Разград наложила предварително задържане за срок до 72 часа и внесла искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която вчера бе взета от състав на съда. Обвиняемият е многократно осъждан за тежки умишлени престъпления от общ характер, като по три от осъжданията са му наложени ефективни наказания.
Определението на Разградския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Разград, уточняват още от Апелативна прокуратура Варна.