14-годишната Патриция Колева се завърна от морската ни столица с пореден успех. Възпитаничката на Свилена Дечева, в класа по поп пеене, завоюва второ място в Международния радиоконкурс „Обичам те, море”. Престижното събитие се организира от БНР и радио Варна.
Интересното на този конкурс е, че участниците в него преминават пред два етапа на селекция. Първият е свързан с прослушване на студиен запис на песен свързана с морето. Художествената комисия тази година е била много затруднена.
Измежду над 100 записи от страната и чужбина са избрани само 34, сред тях и на Патриция Колева. Във възрастовата група, четвърта, в която попада Паци конкуренцията е много силна. Песента е записана в студиото на радио Разград, с професионалното съдействие на инж. Анко Аврамов, мизикантът Ненчо Илиев и Свилена Дечева. Усилията са наградени подобаващо.
Пред Паци е само Украйна, а след нея е Русия.
Известният не само във Варна музикант Теди Генев, който бе водещ на гала-концерта на лауреатите изказва своите ласкави послания към вокалните качества на разградската талантлива тийнейджърка. Патриция получава от него уверения, че ще й съдейства в музикално отношение.