Две емблематични фигури в българския футбол започват работа в Лудогорец, съобщиха от пресслужбата на клуба. Легендите Ради Здравков и Спас Джевизов получиха назначения във втория отбор на шампионите – Лудогорец II. Здравков ще бъде треньор, а Джевизов – селекционер. Досегашният наставник на тима Галин Иванов остава в щаба на Ради Здравков като асистент. Спас Джевизов ще помага и на главния скаут в школата Валентин Станчев при селектирането на талантите.
Здравков, който е бил треньор на Локомотив (Сф), Литекс, Славия, Локомотив (Пд), Спартак (Вн), Черно море, а преди година и половина бе част от екипа на Лудогорец, ще изведе „Б“ отбора на шампионите за първа тренировка в понеделник (16 януари) на клубната база в Разград.
Новият селекционер на Лудогорец II Спас Джевизов има богата кариера като футболист и треньор, като запоследно е бил директор на ДЮШ в ЦСКА. Преди това е изпълнявал същата длъжност в школата на Чавдар (Етрополе). Между 1987 г. и 2001 г. е бил треньор последователно в Омония (Кипър), ЦСКА и Алки (Кипър).
Развитието на „Б“ отбора на Лудогорец е сред приоритетите в дългосрочната стратегия на клуба. В тима талантите от футболната академия на шампионите правят своите първи стъпки в професионалния мъжки футбол. Лудогорец II е трамплинът за най-добрите юноши към представителния тим, допълват още от клуба.