В навечерието на Цветница и Великден ентусиазираната и талантлива инж. Цвети Терзиева за пореден път изненадва жителите и гостите на Разград с разнообразна палитра от ръчно изработени произведения с пролетен дух.

В предверието на Общинския културен център всеки посетител попада в царството на красотата. Художествените произведения на изкуството са изработени предимно от прежда и са тематично адресирани с пролетни послания и благослов.

До 3 април от 10.00 ч. до 16.30 ч. всеки може да си направи подарък и да внесе омаята на празничността и обредността.

Изделията са адресирани до различни възрастови групи. От пролетните цветя с послания, великденски яйца, аранжирани с икони до пъстроцветни гердани, обеци и Великденски венци. Последните са най-търсени към днешна дата. Прави впечатление, въпреки че са ръчно изработени и в тях са вложени характерното за едни творец замисъл, цените са достъпни – от 0.60 лв. до 10 лева.

Наред с предлаганите пролетно-художествени уникати, инж. Цвети Терзиева приканва всички, които имат желание да заповядат в работилничката, за да изработят на място своя подарък, срещу цена от 1 лев, в която цена влиза обучението и материалите.

Инж. Цвети Терзиева е разградчанка, регистрирана е към Регионална занаятчийска камара – Търговище. „За мен магията на плетенето е в това, че когато човек го прави с удоволствие, то той влага страшно много позитивна енергия”, сподели инж. Цвети Терзиева.