Четиричленни отбори и от трите състава се включиха в забавното състезание-щафета „Да правим таратор, а не терор”, провело се в късния следобед на площад „Независимост”. Според неговия регламент след няколко обиколки на фонтана пред Новия театър, за да бъдат „закупени” продукти за студената супа, отборите трябва да приготвят максимално бързо вкусен таратор по традиционната българска рецепта или да вложат кулинарно творчество. Най-бързо се справи отборът на Мексико и получи наградата за бързина, призът за оригиналност отиде при египтяните, танцьор от техния тим получи и единствената индивидуална награда „дояч на крава – най-нежен с вимето”, тъй като единствен опита, първоначално неуспешно, да издои мляко от петте макета на крави.

Отборът на „Фолклоритъм”-Ловско спечели призът за най-артистичен и творчески подход при правенето на таратора. Дипломът на вегетариански таратор без нарязани пръсти бе спечелен от грузинците, а за сръчност – при НЧ”Просвета-1882”-Гецово. Наградите бяха еднакви – диня и бутилка мастика, а всички участници получиха и фланелки с логото на състезанието. Кулинарните им умения бяха оценявани от петчленно жури, председателствано от експертът по спорт в Община Разград Валери Бойчев.

Танцьорите от четирите чуждестранни състава – Фолклорната група „Алианца“ от Мексико, фолклорна  група „Елхориа“ от Египет, Ансамбъл „Абджари“ и Аджарския държавен академичен ансамбъл за музика и танци „Арсиани“ от Грузия – участваха във втория вечерен концерт на Панаира и отново събраха овациите на разградската публика.

Община Разград призовава посетителите на събитията от Панаира да спазват актуалните противоепидемични мерки.