Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен е първият носител на плакета „Приятел на децата“, съобщиха от пресцентъра на областна управа. Призът се връчва от репортерите от клуб „Емпатия“ и учениците от Детския местен парламент към Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община Кубрат.
Г-н Хюсмен е добрият пример сред управниците в региона – аргументира изборът на възпитаниците си ръководителят на клуб „Емпатия“ и Детския местен парламент Надие Карагьозова. Според репортерите Областният управител често проявява грижа и присъствие в живота на учениците и младежите от региона и ги насърчава към интелектуално любопитство и включване в гражданския живот, защото бъдещето са те. Друг мотив за номинацията е това, че добрият управленец трябва да бъде честен и с лице към всички граждани – обясняват децата.
Призът се връчва по повод 16 ноември – Международния ден на толерантността.
В инициативите на Местната комисия в Кубрат от години намират място интерактивните методи на обучение и възпитание и в тази връзка на гласа на ученика се отрежда заслужено място и внимание, защото е поставен в активна позиция – обясни Карагьозова.
Г-н Хюсмен благодари за приза и за позитивното отношение на децата и изрази категоричната си решимост да продължи да работи все така активно, за да се подобрява образователната среда в Лудогорието, както и възможностите за развитие на младите хора в област Разград във всяко отношение.