Открит бинарен урок по музика и история се проведе днес в ПГТС“Христо Смирненски“, посветен на предстоящия Ден на Разград 28 януари, съобщиха от пресцентъра на областна управа.

На събитието за пръв път бе представен проектът на маестро Красен Иванов и цигуларката Мила Иванова „Разград – музика и кадър“.

Урокът започна с припомняне на исторически данни за Освобождението на Разград, както и с изпълнения на творби на най-известния разградски композитор Димитър Ненов. След това пред осмокласниците от ПГТС бяха представени фотографии и видеокадри от Разград, направени от Красен Иванов през четирите годишни времена. Това ставаше на фона на популярни творби на класически композитори от целия свят, изпълнени на цигулка и синтезатор. Предстои проектът да бъде представен и в други училища в Разград.

Урокът завърши с изпълнения на самите ученици, те изпяха „Хубава си, моя горо“ и „Един неразделен клас“, ученик със СОП също се включи със свое изпълнение на китара.

Специален гост на бинарния урок бе заместник областния уравител Евгени Драганов. Той поздрави авторите на проекта „Разград – музика и кадър“ за оригиналния подход, както и училищното ръководство за инициативността, а на учениците пожела да са любознателни към нови знания и умения, а също и към красотата на родния край.

Гости на открития урок бяха още началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков и главният експерт „Култура“ в община Разград Виолета Антонова.