Изкопните работи от първия етап от проекта „Реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на град Разград“ продължават и през следващата седмица.

От 27 май до 2 юни работниците от фирмата-изпълнител ДЗЗД“СКС-06“ ще работят в следните участъци: ул. „Енос”, ул. „Дъбрава”, ул. „Мадара”, ул. „Ахелой”, ул. „Абоба”, ул. „Плиска” и ул. „Кратово”.

Община Разград се обръща към живеещите в районите, където ще се извършват ремонтни дейности, с молба да оказват съдействие като преместват автомобилите си от участъците, в които се работи.

Припомняме, че във връзка с изпълнението на дейностите по проекта до 31 май е въведена временна организация за безопасност на движението в два участъка от ул. „Александър Стамболийски“ – на кръстовищата с ул. „Хан Тервел“ и с ул. „Сребърна“. Обходният маршрут е по ул. „Добровска“.

Етап 1 е най-големият от петте етапа по проекта „Реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на град Разград“, включа подмяна на 5473 метра водопроводи, касае захранването на 370 имота в района. В Доброшката махала водопроводите не бяха подменяни от повече от 50 години и загубите на вода надминаваха 70%.

Община Разград се извинява на гражданите за временните неудобства във връзка с ремонта.