На 08.04.2015г. при проведена специализирана полицейска операция на територията на Община Разград, съвместно между сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Разград, сектор “Пътна полиция” и Регионална дирекция “Автомобилна администрация” –Разград, са установени два нелегални таксиметрови автомобила, извършващи обществен превоз на пътници срещу заплащане. Автомобилите са спрени за проверка около 10:30 часа до сградата на Дома за стари хора в Разград. Единият автомобил,червен на цвят, с марка „Сузуки Магиар”, е бил управляван от 77-годишния М.Х.Б. и е извършвал таксиметров превоз на трима пътници от с. Дянково за гр. Разград, без да притежава съответната правоспособност.
Вторият автомобил, черен на цвят, с марка „Форд Ескорт”, е бил управляван от 56-годишния Ш.Ш.Х. и е извършвал таксиметров превоз на двама пътници от с. Дянково за гр. Търговище, без да притежава съответната правоспособност.
Във връзка с това, в ОДМВР-Разград е образувано бързо производство срещу двамата водачи, а от страна на Регионална дирекция “Автомобилна администрация”- Разград на М.Х.Б. е съставен акт по Закона за автомобилните превози, за който предвидената административно-наказателна отговорност е глоба в размер на 1500 лева. Автомобилът е спрян от движение на наказателен паркинг с принудителна административна мярка /ПАМ/ за срок от 6 месеца.
При съставянето на акт на водача Ш.Ш.Х., преди същият да му бъде връчен, лицето е избягало от сградата на ДАИ-Разград, в резултат на което АУАН не му е връчен, но автомобилът му е спрян от движение с наложена ПАМ.
Припомняме, че лицето Ш.Ш.Х. е било установявано два пъти /през 2012г. и през 2013г./ да извършва нелегален таксиметров превоз на пътници. През 2012г. Ш.Ш.Х., при опит да избяга от инспекторите на ДАИ, не спира на знак СТОП, отнема предимството на друг лек автомобил и го блъска странично. През 2013г. Ш.Ш.Х. отново е установен да кара нелегално такси, като тогава е било образувано бързо производство и му е била наложена глоба в размер на 1000лв. При съставянето на АУАН от страна на ДАИ през 2013г. обаче Ш.Ш.Х е избягал от прозореца на тоалетната на втория етаж от сградата на ДАИ, като е откраднал автомобила си и се е прибрал в с. Дянково, за да не му бъде спрян автомобила от движение на наказателен паркинг. Наложило се е издирване на лицето и автомобила с помощта на полицията.