С официална церемония днес бе открит Природонаучен музей в ОУ „Виделина” – Сейдол. Тя се проведе в присъствието на заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева, ръководството на Фондация „Америка за България“ – председателят на Управителния съвет Крис Матлън, президентът Нанси Шилър, членовете на борда, изпълнителният директор Десислава Тальокова и програмните директори, заместник областните управители на област Разград Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, представители на местната власт , държавни институции, учебни заведения от Разградска област, съобщиха от пресцентъра на областна управа.

В изнесения Природонаучен център, който преди реализацията на проекта е бил навес, ще има възможност да се провеждат занимания по природни науки не само от ученици в ОУ “Виделина“, а и от училища, които заявят такъв интерес.- увери директорът на училището Динко Христов.

Изграждането на Природонаучния център е на обща стойност 50 000 лв., от които 40 000 лв. са осигурени от Фондация „Америка за България“, а 10 000 лв. – от ОУ“Виделина“. От Фондация „Америка за България“ са осигурили и 7800 лв. за осигуряване на достъп до центъра чрез изграждане на пътека към нея.

След музикална програма, изнесена от децата от училището и приветствия от гостите, лентата на Природонаучния център прерязаха: заместник-министър Деница Сачева, председателят на Управителния съвет на Фондация „Америка за България“ Крис Матлън и Динко Христов. Гостите имаха възможност да разгледат както Природонаучния център, така и останалите обекти в музейния комплекс на училището.