Три деца от клуб „Репортери“ – приятели на Общинско радио Разград – спечелиха престижни награди от национални конкурси.
Сияна Димитрова, Симона Накова и Ренгинар Юсеинова са от клуб „Репортери” “ в Центъра за ученическо, техническо и научно творчество“ в Разград.
Сияна е първа в хумористичния литературен „Присмехулници“, част от Чудомировите празници в Казанлък, в раздел „разказ“със „Страната на числата”. И Симона е първа в същия конкурс, но в раздел „стихотворение“ с „Шестица”, а Ренгинар Юсеинова е трета в конкурса „Моите детски мечти“,организиран от Националния дворец на децата и МОН.
В Казанлък журито оценявало над 200 творби на деца от цялата страна. Наградите на Сияна и Симона са златни медали и грамоти, произведенията им са включени специален сборник за конкурса. Момичета и ръководителката на клуба Веселина Йотова са били в Казанлък за церемонията по награждаването и са съчетали пътуването с екскурзия из забележителностите в Долината на розите.
А вчера Ренгинар Юсеинова получи от директорката на ЦУТНТ Цветанка Русева, изпратената по куриер награда за фантастичния си разказ „Моите детски мечти”.
А трите момичета получиха като подарък и енциклопедията „Революционерите на България“.
Всички клубове в Центъра за ученическо, техническо и научно творчество в Разград ще работят през Великденската ваканция. Освен като продължение на добрата практика и през ваканциите децата да могат да практитуват любимото си хоби и да контактуват с приятелите си, в почти всички клубове вече е в разгара си подготвката за изпитите за гимназия или за матури.
В клуб „Математика“до 9 април от 10.30 ч. децата ще решават примерни тестове, в клуб „Биология“ със същия график ще е подготовката за матурите, в клуб „Български език и литература“ от 6 до 8 април ще се подготвят кандидат-гимназисти и абитуриенти.
Клуб „Компютърен свят“ е отворен от 10.30 ч. до 12,00 ч. до 9 април. Клуб „Репортери“ ще се събира от 11,00 ч. на 7-9 април.
Клуб „Приложно изкуство“ събира членовете си на 7 и 8 април. Те ще подготвят участието си във Великденската изложба, която Федерацията на жените организира ежегодно. Тази пролет изложбата ще бъде открита на 9 април.
Клубовете „Авиомоделизъм“ и Айкидо здраве“ ще се събират според нормалния си график.