Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров се срещнаха на работен обяд с председателя на Фондацията на Алевиите Бекташи в Турция Йоздемир Йоздемир, съобщиха от пресцентъра на областна администрация. Той е в региона като ръководител на делегация, която организира концерти в различни населени места – преди дни са били културните събития в кубратското село Бисерци и в силистренското Черник.
Йоздемир Йоздемир предложи на г-н Хюсмен по време на фестивал на алевиите, който фондацията организира в края на месец март в Анкара, автобус с жители на Област Разград да посети туристически забележителности в южната ни съседка. Екскурзията ще е за сметка на домакините, а транспортните разходи се ангажира да поеме г-н Хюсмен.
Делегация на Фондацията на Алевиите Бекташи за втори път по време на мандата на Областния управител Гюнай Хюсмен посещава Област Разград и представя пред него своята дейност в сферата на културата на територията на региона.