Председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев и заместник-кметът Мирослав Грънчаров поздравиха Тодор Тодоров за откриването на изложба, посветена на Деня на Разград.

Експозицията от 68 платна на разградския творец, нарисувани през последните няколко месеца, е подредена в две от залите на първи етаж на Художествената галерия „Проф. Илия Петров”, чийто директор е Тодор Тодоров. Изложбата под надслов „Стълба към небето” бе открита тази вечер при спазване на противоепидемичните мерки. Творецът сподели, че заглавието на експозицията е по любима негова песен на любима група „Лед Цепелин”.

В приветствието си към художника г-н Ненчев обърна внимание, че Тодор Тодоров се ползва с уважението както на своите съграждани, така и на представители на гилдията на художниците от цялата страна. Именно художници, участвали в националната изложба „Лудогорие”, открита в Разград през май 2021 г., номинираха Тодоров за носител на званието „Почетен гражданин на Разград”. Предложението ще бъде гласувано на заседанието на Общинския съвет на 27 януари.

Гости на откриването на  изложбата бяха и Областният управител Деян Димитров и заместник областният управител Драгомир Златев.

Изложбата е сред първите събития от празничния календар на Община Разград за 28 януари – Деня на Разград.