Общо 859 първокласници прекрачиха  за първи път прага на класните стаи на училищата в Лудогорието. Тържествено бе даден старта на новата учебна година във всички учебни заведения в Разград и останалите населени места на областта. В община Разград първолаците са 392, в Исперих – 173, в Кубрат – 110, в Завет – 63, в Лозница – 51, в Самуил – 36 и в Цар Калоян – 34. Общо 10 334 ще са всички ученици от от I до XII клас в областта през новата учебна година. Броят на всички преподаватели пък е 1183.  

Празнично , цветно и шумно бе в разградското училище „Васил Левски“. Стотици деца, учители и родители изпълниха двора  на любимото школо. Най- щастливи бяха първолаците от четирите паралелки. Ето какво споделиха малките ученици и техните родители пред камера.

Помощник -директорът на училището Юлия Иванова приветства всички по повод началото на учебната година.

Подравителен адрес от името на кмета на Разград Денчо Бояджиев връчи зам.-кметът Мирослав Грънчаров.

Отец  Дмитрий Терзи и иподякон Илиян Чолев поръсиха със светена вода всички , с пожелание учебната година да е  здрава и успешна.

Имаше и песни и народни и модерни танци, като участие в тях взеха и най-малките ученици.

След празничната програма удари училищния звънец за да поведе първолаците под арка с балони към училищния праг. Емоциите продължиха и в класните стаи, където първокласниците получиха своите първи учебници и бяха захранени с хляб и мед от класните им ръководители. След това имаше снимки за спомен и насоки за следващите учебни дни.