В 16.00 часа в понеделник ПП ГЕРБ регистрира листа с общо 8 кандидати за народни представители в 18-и МИР – Разград, съобщиха от пресслужбата на партията в града. Областният координатор на ГЕРБ в Разградска област д-р Валентин Василев депозира необходимите документи за регистрация в Районната избирателна комисия – Разград.
Водач на листата на ПП ГЕРБ Разград е Десислава Атанасова. Юрист и политолог по образование, министър на здравеопазването в кабинета Борисов 1.
Втори в листата е представител на гражданската квота. Гюнай Хюсмен е агроинженер по образование, с богат опит в предприемачеството и обществения живот.
Един от основателите на ГЕРБ в Разград – Радиана Димитрова, е трета в листата. Тя е магистър икономист и магистър инженер-технолог. 17 години регионален мениджър в застрахователно дружество. Притежава широк кръг компетенции в областта на финансов контрол и водене на преговори. Известна със своето чувство за отговорност.
Четвърти е народният представител от 43-то Народно събрание Михаил Тодоров Произлязъл от младежката организация на ГЕРБ, Тодоров е икономист по образнование, и финансист по професия. Работил е основно в банковата сфера до 2015-та година, когато се заклева в Народното събрание на Република България.
Друга дама от основателите на ГЕРБ заема петата позиция в листата. Валентина Френкева е магистър по финанси и магитър по управление на международни бизнес проекти. В момента учи докторантура. 7 години директор на Областна дирекция Земеделие Разград.
На шеста позиция е бившият офицер от МВР и националните служби за сигурност (днешно ДАНС) Николай Атанасов. Той е икономист по образование, в продължение на 22 години управлява охранителна фирма. Човек на честта и семейството.
Магистърът по публична администрация и дългогодишен служител в системата на МВР Младен Чакъров заема шестото място. Понастоящем е началаник на отдел в Община Разград.
Последен по подреждане, но не и по значимост, е инженерът Недим Мустафов. С богат административен опит, Мустафов ръководи собствен бизнес.
Д-р Валентин Василев увери, че всеки, попаднал в листата, е заслужил своето място там, и ще работи за категорична победа на ГЕРБ на предстоящите предсрочни парламентарни избори.