Българската православната църква почита днес паметта на свети Мина.

На днешния ден имен ден празнуват Виктор, Виктория, Минчо, Минка, Мина.

Известният чудотворец се смята за покровител на семейството и закрилник на сираците и бездомните.

Той е почитан и като патрон на всички народни лечители, знахари, воини, както и пазител на хората, поели на дълъг път.

Светецът закриля и жените и този ден те се молят пред иконата му за здраве на децата си, както и за радост и благополучие на своя дом.

Свети Мина бил войник в Египет, изповядвал християнската вяра и служил във войската. За вярата си, след мъчения, той бил посечен с меч през 296 г.

В народните представи свети Мина пък бил „господар на вълците, които трябвало да пуска и да прибира“. Неговият празник бележи средата на така наречените Вълчи празници – от Архангеловден до Коледни Заговезни – времето, в което вълците бесуват.

Професионалния си празник – Деня на социалното осигуряване, ще отбелязват днес служителите на районното управление „Социално осигуряване“ /РУСО/ в Разград.

Денят на социалния работник ще се чества днес във всички 28 териториални поделения на НОИ в страната. Работещите в поделенията на института отбелязват 11 ноември като професионален празник от 2002 г.
Честит празник на именниците, както и на служителите на районното управление „Социално осигуряване“ /РУСО/ в Разград. Към всички тях са пожеланията за здраве и просперитет!