Пореден етап от обновяването и облагородяването на райони в Градския парк стартира миналата седмица. Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев посети участъците около Пантеона и тенис кортовете заедно с директора на ОП“Паркстрой“ Николай Борисов.

Разчистването на почвопокривната растителност в централната част от пътеките към монумента бе извършено миналата година. Централната част бе зацветена с рози, а от лявата страна в посока паметника бяха поставени пейки и кошчета за боклук. През тази година ще бъдат поставени още пейки с облегалки, както и перголи, около които ще бъде засадена растителност, която ще образува естествена сянка около съоръженията. Започна разчистването и на останалата част от обраслите в паразитната растителност пътеки. След приключването на тази дейност през пролетта ще се посади райграс. Ще започнат и дейности по възстановяване на уличното и декоративно осветление в района, след оглед на наличните елементи от тази инфраструктура.

По искане на живущи в района граждани работници от ОП“Ремонтстрой“ вече поставиха четири нови лампи западно от Пантеона в района на тенис кортовете в посока близките жилищни сгради.

Между тенис кортовете и Пантеона започна прочистване на прорасла дървесна растителност, почистване на алеите в този участък от сухи дървета, както и възстановяване на паркова мебел. Ще се прочистват сухите дървета, а ще бъдат запазени засадените при различни залесявания през годините фиданки, които са се хванали, както и част от самораслите фиданки, по този начин дървесната растителност ще бъде подмладена. В района ще бъдат поставени и 20 пейки.