Над 70 деца се включиха в проведената днес традиционна Полицейска академия по безопасност. Освен участниците от първата смяна на „Еко лято“, на скейтърската площадка до Художествената галерия дойдоха още деца от Център „Емилиян“, от Ресурсния център и от Клуб „Емпатия“ – Кубрат.

За първи път традиционната Детската полицейска академия се проведе в центъра на Разград, а не в градския парк, като предходни години. Атрактивната инициатива привлече вниманието както на децата от „Еко лято“, така и на разхождащите се граждани.

Още от самото начало адреналинът се вдигна с изпълнението на команди от полицейското куче. Белгийската овчарка показа завидна подготовка и изпълни всички задачи, след което дойде и кулминацията по залавянето на престъпник. Верният помощник на полицаите бе безкомпромисен и неутрализира бандита за секунди.

Полицейското куче се справи и с по- сложна задача, успя да спре престъпника, преди той да избяга с автомобил от местопрестъплението, като скочи през прозореца в колата и го захапа.

Децата имаха възможност да се информират как действа криминалистичната лаборатория, какви възможности и сигнализация имат полицейските автомобили, как се действа от екипите на БЧК и разбира се най-занимателното – как се гаси със силна водна струя пожар.

Специални гости на полицейската академия тази година бяха деца от клуб „Емпатия“ – Кубрат, с ръководител д-р Надие Карагьозова. Те зададоха няколко въпроса на участниците и удостоиха с флаери отговорилите правилно.