Спортното училище откри новата 2023/2024 учебно-състезателна година, Главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров поздрави от името на Областният управител Владимир Димитров, ръководството, педагозите и учениците на Спортното училище в Разград.

„В Спортното училище са възпитани едни от най-добрите спортисти в нашата област в продължение на десетки години. На вашите грижи са поверени деца, които са избрали спорта за свой път в живота. Не спирайте да се развивате и да възпитавате в спортен дух младите хора, да създавате бъдещи шампиони! Подкрепяйте ги и ги карайте да вярват, че успехите зависят най-вече от усилията, които полагат“, пишеше в поздравителния адрес на Владимир Димитров.

Спортното училище се ръководи успешно от няколко години от директора Дениз Хамид, който е основен консултант на Областна администрация Разград при изготвянето на годишната класация „Спортист на годината на област Разград“.

Михаил Тодоров поздрави г-н Хамид и за спортните успехи на възпитаниците на училището, и за това, че държат на образованието по другите предмети.

В училището учат и тренират 125 ученика. Освен футбол, борба и бокс за първи път от тази година училището започва да развива и спортовете баскетбол, лека атлетика и колоездене. Във връзка с това са назначени и няколко нови треньори – разградчани, постигнали големи успехи в спорта, в който се състезават: Пенко Велчев – баскетбол, Димана Захариева – лека атлетика и Мирослав Минчев – колоездене. На половин щат в училището ще работи и още една шампионка – състезателката по борба Фатме Шабан.

Всички желаещи ученици в Спортното училище ползват общежитие, осигурено им е изхранване и се организират ежегодни лагери.