Премиера на най-новата книга на поетесата Валентина Михайлова – „Разпъната душа“ ще бъде представена днес в РБ „Проф. Боян Пенев“.

Литературният критик Юлий Йорданов – член на Съюза на българските писатели, председател на Дружество „Будители“ в област Монтана и художествен ръководител на литературен клуб „Кръстьо Пишурка“ при читалище „Постоянство“ град Лом ще произнесе слово за лириката на поетесата.

Валентина Михайлова е родена в гр. София. От малка се занимава с музика. Завършва специалност философия с профил социология в СУ „Св. Климент Охридски“. Специализира театрознание към ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“. Завършила е магистратура по БИН във Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Работила е като специалист-социолог в ННИЦК при бившия Комитет за култура. По-късно е редактор в Центъра за литературна информация при СБП.
Валентина Михайлова е била сътрудник към социологическа агенция „Ноема“. От седем години работи като библиотекар във филиалната библиотека към НЧ „Славянска беседа“ – София. Над тридесет години Валентина Михайлова се е занимавала с оперативна журналистика и театрална критика. Има публикации в областта на изкуството и културата в периодичния печат. Нейни стихове, афоризми и епиграми са публикувани в някои столични и извънстолични литературни издания, сборници и антологии. Тя е носител на литературни награди.

Валентина Михайлова е член на Съюза на българските писатели, на СБЖ и САБ. Автор е на стихосбирките: „Незащитени пространства“, „Душа в окото на Всемира“ и „Оазиси на сърцето“ и „Предчувствие за бряг“. През 2015 г. излиза от печат журналистическата книга на В. Михайлова „Имена от творческата плеяда“.

Последната хартиена рожба от творческата биография на Валентина Михайлова ще бъде представена от 17.30 часа.