Договорът за концесията на стадион „Лудогорец арена“ бе подписан днес от кмета д-р Валентин Василев и президента на футболния клуб Александър Александров. Срокът му е 35 години, а целта е да бъде изградено модерно спортно съоръжение, на което „Орлите” да посрещат европейски грандове.

От управата на клуба обясниха, че веднага щом метеорологичните условия позволят ще започне реконструкцията на сектор „В”. По предварителни разчети инвестицията ще бъде на стойност 8-9 милиона, а срокът за изпълнение около 7-8 месеца. От ръководството увериха, че това няма да рефлектира върху цените на билетите.

Изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев обяви, че и новоизградените игрища в комплекса Гнездо на орли са почти готови. Официалното откриване на разширения спортно-възстановителен център е планувано за месец март и ще бъде съчетано с провеждането на международен турнир, в който ще вземат участие детско-юношеските школи на редица европейски грандове.

Градоначалникът изрази задоволство от подписването на договора. Той пожела успех в представянето на клуба във вътрешното първенство и Шампионска лига като подчерта, че футболният клуб винаги може да разчита на подкрепа от община Разград.