Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен подкрепи инициатива на ръководството на Младежкия духов оркестър към ЦПЛР Център за работа с деца-Разград за отбелязване на 10 години от създаването на формацията с ръководител Милен Бенков, а за съпричастността им към същата кауза поздрави млади танцьори от Русе, посочват от пресцентъра на Областна администрация – Разград.

Подкрепата на г-н Хюсмен към Младежкия духов оркестър бе обявена снощи в края на Благотворителен концерт, организиран от Клуб по танци „Фламинго“-Русе и Центъра за работа с деца в Разград. Приносът на Областния управител за каузата е 500 лева, от дарения по време на концерта бяха събрани 140 лева, а по сметката на Настоятелството на ЦРД – 350 лв. Средства в подкрепа на Младежкия духов оркестър ще се събират до деня на юбилейния им концерт – 23 ноември.

В Благотворителния концерт участваха част от малките възпитаници на класовете по латино и модерни танци от клуб „Фламинго“ с ръководител Цветелин Ненов, както и по-големи танцьори от класа по фолклорни танци и част от преподавателите в клуба.

На малките танцьори г-н Хюсмен изпрати специални благодарности за включването им в благородната кауза с пожелания да си тръгнат с усмивки и приятни спомени от Разград, за да имат причина отново да дойдат. За всяко от 58-те деца имаше подарък от Областния управител – усмихнато балонче.

Шоколадови бонбони пък бе подаръкът от Настоятелството на Центъра за работа с деца за всички участници в концерта – клуб „Фламинго“, Младежкия духов оркестър и танцова школа „Хорце“ към ЦРД.