Повдигането на короните на дърветата в Разград бе сред темите, които във вторник кметът д-р Валентин Василев коментира с пенсионери от клубовете „Златна есен“ и „Медик“, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.
По време на срещите градоначалникът обясни, че ОП „Паркстрой“ ежедневно се грижи за поддръжката на зелената система в Разград. В момента по изпълнение на разрешително, отговор на писмо от РПУ-Разград и констативен протокол на Община Разград, се повдигнат короните на улични дървета, с цел обезпечаване видимост на пътните знаци по улиците – „Априлско въстание“, „България“, „Странджа“, „Петрова нива“, „Ал.Стамболийски“, „Юмрукчал“, „Симеон“, „Скопие“ и „Черна“. Почистен беше и районът около Български пощи.
Пенсионерите от клуб „Златна есен“ използваха случая, за да благодарят на градоначалника за подкрепата от общинска администрация и съдействието, което им е отказано, за да участват в различни спортни инициативи в страната. Интересуваха се и от уличното осветление в Разград, за което д-р Василев обясни, че ОП „Ремонтстрой“ е започнало поетапна подмяна на старите тела с натриеви крушки с ново LED осветление. До момента са подменени 116 тела и предстои да се подменят още над 60. С това ще се постигне икономия на енергия и по-продължителна експлоатация, коментира още градоначалникът.