В три поредни дни баскетболистите на „Вълци-Разград“ показаха, че са фаворити в своите възрастови групи. В петък и събта момчетата до 14 години изиграха 3 и 4 кръг на държавното първенство в зона Добруджа. На 3 декември в Генерал Тошево те се наложиха над „Ънстопабъл-1“ Добрич със 79:15 точки, а във втория мач за деня победиха и Черноморец Балчик с 88:23 точки.

Победната серия Вълците продължиха и на следващия ден, като във Варна разградчани победиха местния Варнабаскет с 82:14 точки. Доминацията е безспорна и „Вълци-Разград“ логично зае първо място в зоната, без допусната загуба и с недостижима точкова разлика от 475:109 в наша полза.

За да е пълно удоволствието от баскетболния щурм, в същия ден във Варна Вълците изиграха и два мача в първенството до 13 години. Тази възрастова група е нова, като към Вълците се включват и няколко състезателя от Търговище и Русе, които показаха умение и желание да тренират в разградската школа.

Доминацията в двата мача беше огромна. Взаимодействията, бързите атаки и страхотната работа в защита не позволиха на съперниците да се противопоставят – Вълците надвиха Шумен със 112:34 точки, а Дунав Русе 2016 с 99:32 точки. Така отборът ще зимува на второ място, като отстъпва само пред Доростол със загуба в прекия двубой.

В неделя победа записаха и момичетата до 14 години, като те взеха втора поредна победа в Елитната група Изток, побеждавайки домакините от Спартак Плевен със 76:45 точки.

Екипът на „Вълци-Разград“ изказва своята огромна благодарност за подкрепата на „Амета“ с тяхната марка „Лудогорско пиле“, както и на всички родители и приятели на баскетбола, чиято подкрепа е безценна в трудната реалност.

„Постиженията на децата са плод на много труд и отборна работа. Поздравявам всички състезатели за постижението – за няколко години клубът ни окупира първите позиции в регионалните зони и надиграваме редовно доказани школи с дългогодишни традиции. За нас това е пряко потвърждение за ефективната работа и огромното желание на състезатели и треньори да играем добър баскетбол.“, споделиха от клуба.