Пианистите от Музикалната школа „Илия Бърнев” към читалище „Развитие 1869” в Разград спечелиха престижни награди от 14-то издание на Националния фестивал на школите по изкуства в Пловдив.

Шесте представителки на разградската школа, завоюваха две първи, две втори и две трети награди и специална награда, която е равностойна на Гран при. Голямото отличие е притежание на Християна Наковска. Тя е удостоена и с първа награда в трета възрастова група. Християна  е поканена да участва на 1 декември тази година в Националния академичен конкурс в Пловдив за изпълнения на творби на Бах, съобщи директорът на Музикална школа „Илия Бърнев“  Деян Денчев. Той уточни, че  в конкурс  има академично ниво.

Талантливите пианистки са: 8-годишната Невена Драганова, Ивана Хосровян, Невена Цанкова и Дерия Генджева, Славена Денчева.

Преподавателката Галина Героева бе удостоена с диплом за високи педагогически постижения.

Общо 109 са били участниците в пловдивския фестивал, като най-много са били пианистите, сподели Денчев . Жури с председател проф. Албена Димова, преподавател в Музикалната академия в Пловдив е оценявало талантите от страната.

От музикалната школа се похвалиха и с още една голяма награда, тя е спечелена от талантливата певица Александра Златева. Тя завоюва Гран при, този път от седмото издание на Националния конкурс „Нека да е лято” в Павликени.Само преди една седмица Александра бе удостоена с Гран при на Националния конкурс „Морско конче” във Варна. Александра е възпитаничка на Надежда Радославова и Адриян Маджаров. Предстои и участие и в конкурса „Звезден път” , който ще се проведе на 29 и 30 юни в Разград.