Близо 500 деца участваха в четвъртия регионален конкурс за детска рисунка на тема „Великден през моите очи”, провел се под патронажа на Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен, съобщиха от пресцентъра на областна управа.

Петчленно жури определи днес победителите в отделните възрастови групи. Председател на комисията бе художникът Петко Антонов, който е и председател на разградската група на Съюза на българските художници. В журито влизаха още двама майстори на четката Красимир Харалампиев и Орхан Исмаил, както и Димитър Петров от Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев”-Разград и Диана Петрова от Областна администрация-Разград.
Журито бе много затруднено в избора на най-добрите творби, както заради тяхната многобройност, така и заради неоспоримия талант и оригиналeн поглед към празничната тема на малките автори. В четирите възрастови групи са предвидени и поощрителни награди, за да се стимулира развитието на даровитите деца от Област Разград. Ръководителите на наградените деца утре, 17 април, ще бъдат уведомени за постиженията на своите възпитаници и ще бъдат поканени заедно с тях на церемонията по награждаването, която ще бъде на 19 април, четвъртък, от 11,00 ч. във фоайето на седми етаж на Областна администрация-Разград. Там ще бъдат подредени по-голямата част от общо 488-те рисунки, победителите ще получат предметни награди, а за всички участници са предвидени грамоти.
Най-много бяха участвалите творби във възрастова група 1-4 клас – 261, 147 деца представиха рисунки във възрастова група 8-12 клас, 71 – при 6-годишните, а 9 – при най-големите – 9-12 клас. Малките художници са възпитаници на 37 училища, детски градини и школи в областта.