ПГТС „Христо Смирненски“ отбелязва днес патронния си празник. Най-старото професионално училище в Разградска област навърши 96 години, като по този повод ръководството на учебното заведение организира редица инициативи.

Сутринта бяха поднесени венец и цветя пред паметника на Христо Смирненски в двора на училището, последваха финалите на училищно състезание по тенис на маса и традиционната надпревара по майсторско управление на МПС. Ученици от клуб „Хоби кар“ също направиха демонстрация на полигона на школото.

Директорът на учебното заведение Димитричка Ангелова връчи грамоти и предметни награди на ученици, спечелили награди от различни професионални състезания – регионални и национални и спортни надпревари или участвали в определени клубове по интереси. За пръв път най-добре добрите в майсторското управление на автомобил бяха наградени и с медали.

Грамоти и специално изработени чаши с лика на професионалното училище получиха шест учители по професионална подготовка, постигнали успехи със своите възпитаници.