Четири сигнала за нанесени поражения от силния дъжд са подадени при дежурния в Общинския съвет по сигурност към Община Разград. Пораженията обаче са на повече от четири места – установиха по време на съвместните си и добре координирани действия служителите от общинските предприятия „Паркстрой” и „Ремонтстрой” и от държавните институции – ОДМВР и РДПБЗН, както и от „Водоснабдяване –Дунав”ООД.

Заместник-кметът и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Полина Иванова на място провери как върви отстраняването на пораженията на ул. „Васил Левски”. Сигналът там бе за задръстени шахти и наводняване на пътния участък и тротоарите. За по-бързата и ефективна работа по отпушването на шахтите полицията оказа съдействие за кратковременно затваряне на улицата за движение, след което аварийните екипи се преместиха да отпушат шахтите на ул. „Дунав” до хотел „Централ”, а впоследствие и пред Окръжен съд-Разград.

В същото време работници от „Паркстрой” отстраняваха дървета, паднали по пътя Разград-Дянково и пред детската градина в Ясеновец.

Четвъртият сигнал бе за неработещ светофар в района на 16-етажните блокове, който е дал на късо вследствие на наводнена шахта в района.