Номинирано в три категории за „Най-добро училищно управление“,“Иновации в преподаването‘‘,училището грабна наградата за „Най-квалифициран педагогически персонал“.На церемонията по връчване на наградите присъстваха г-жа Милена Орешкова и преподавателят по английски език към училището Айтен Кязимова.
Международни училищни награди организират своето второ издание в Дубай, ОАЕ на 16 декември 2019 г. и се стремят към изграждането на спокойно и напреднало младежко общество и осигуряване на по-високо качество на образование за бъдещите поколения.Наградите ISA Dubai също целят да почетат усилията на преподавателите по цял свят, но и да ги мотивират за по-добро бъдеще.
На събитието присъстваха лектори,директори на училища и педагози и пионери в образованието от 20 страни,а наградите бяха връчени от индийския посланик в Дубай и дипломат Дийпак Вохра и министъра на образованието на Афганистан Аттауллах Вахидиар.
Международни училищни награди се счита за една от най-големите платформи на образователни конференции и награди в света.ОУ „Иван Сергеевич Тургенев‘‘ гр.Разград беше победител в категория „Най-добро училищно управление‘‘, Дубай 2018 год.