От днес се възстановява движението по път II-49 Търговище – Разград, в участъка от Търговище през с. Бистра до кръговото кръстовище при с. Трапище, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. От средата на юли трафикът се пренасочваше по обходни маршрути по път I-4 Велико Търново – Шумен и по път I-2 Русе – Шумен поради основен ремонт на отсечката, финансиран от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.
За подобряване безопасността на движение през зимата, в участъка от гр. Търговище през с. Бистра до кръговото кръстовище при с. Трапище, в кратък срок предстои да се положи временна хоризонтална осова маркировка и да се поставят ограничителни системи в участъците с криви в големи насипи. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.
През 2018 г., със стартирането на новия строителен сезон, ще бъде положен последният износващ асфалтов пласт, хоризонталната маркировка, новите пътни знаци и ограничителни системи.
Рехабилитацията на 21-километровия участък от път II-49 Търговище – Разград започна в средата на юни т. г. Финансира се от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие. Изпълнител на лот 13 от ОПРР е „Пътинженерингстрой-Т“ ЕАД. Срокът за завършване на проекта е септември 2018 г.