Регионалната здравна инспекция в Разград стартира поредна кампания целяща насърчаване и обединяване на усилията на различни институции и организации за разширяване обхвата на тестване, повишаване на осведомеността на хората, относно предимството на изследването за ХИВ и хепатити, ранно откриване на заразените лица и своевременното им насочване към лечение.

От днес до 30 ноември, РЗИ – Разград  обявява  седмица на отворените врати за безплатно консултиране и изследване за ХИВ, хепатит В, хепатит С и сифилис.  Всички желаещи могат да узнаят своя статус напълно анонимно  в лабораторията на  Регионална здравна инспекция – Разград, етаж III, ст. 301,  ул. „Кирил и Методий“ №8,  всеки делничен ден от 8,30 ч.  до 15, 00 ч.

Пред ученици в Разград и Цар Калоян, както и пред студенти от филиала на Русенския университет в Разград ще се проведе обучителна кампания за начините на разпространението и предпазването с ХИВ/СПИН и хепатити под мотото „Узнай своя статус”. Мобилен екип на РЗИ ще предостави възможност на лицата над 16-годишна възраст да се изследват безплатно, както и да получат здравно-образователни материали и презервативи.