Заместник областният управител на Област Разград Евгени Драганов връчи наградите на победителите във футболните финали от Ученически игри 2019 за 11-12 клас, чиито домакин бе Разград, съобщиха от пресцентъра на областна администрация. Г-н Драганов присъства и на финалната среща между СУ “Христо Ясенов“ -Етрополе и VII СУ “Йордан Радичков“ – Монтана, завършила при резултат 3:2.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Мачовете от финалния етап на турнира се играха на Тренировъчната база на ПФК ”Лудогорец 1945” „Гнездо на орли” от 10 до 12 май. Отборите бяха разпределени в две групи, като победителите играха за първо място, класираните на втори места – за трето, а на третите места – за пето място. Така крайното класиране придоби следният вид: 1. СУ “Христо Ясенов“-Етрополе; 2. VII СУ “Йордан Радичков“-Монтана; 3. ФСГ “Васил Левски“-Добрич; 4. ПГТ “Иван Вазов“ -Несебър; 5. СПГ по туризъм -София; 6. НПТГ “Шандор Петьофи“-Разград.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Купите и медалите на най-добрите г-н Драганов връчи заедно с главния секретар на състезанието и председател на ОС на БФС-Разград Динчер Къров, главния съдия Милко Георгиев и експерта по спорт в РУО-Разград Николай Миланов. Връчена бе и една индивидуална награда – на голмайстора на турнира Илиян Славчев от СУ “Христо Ясенов“ -Етрополе, който отбеляза 5 гола в трите мача, които тимът му изигра. Тимът от Етрополе за втора поредна година печели турнира от Ученически игри.

Състезанието се организира от: Министерството на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи“, РУО – Разград, Областен клуб „Спорт в училище“, ПФК “Лудогорец 1945“, ОС на БФС-Разград и Община Разград.

Футболни финали от Ученически игри се провеждат в Разград за четвърта поредна година. Разград е домакин и на още два финала от ученическата надпревара – на 7 юни в спортна зала „Лудогорец” се откриват финалите по волейбол момичета 5-7 клас и бадминтон момичета и момчета в същата възрастова група. Срещите по бадминтон ще се играят в спортните зали на НПТГ ”Шандор Петьофи” и ПГИ ”Робер Шуман”.