Служители от всички Районни управления, ОДМВР-Разград и РДПБЗН-Разград се включиха в празничния турнир по стрелба с боен пистолет, посветен на 5 юли. На закритото стрелбище във „ФОУССД“ при ОДМВР-Разград те премериха сили в динамична стрелба. Според регламента участниците стреляха със служебно зачисленото си оръжие. Интуитивната стрелба, която трябваше да изпълнят, се доближаваше до реалните условия, т.е. служителят трябва да стреля бързо и за кратко време да порази максимално точно целта. За неточен изстрел се добавят наказателни секунди. След изпълнението на всеки втори изстрел, участникът се придвижва в друга позиция за стрелба, като от последната позиция трябва да порази три различни мишени.

В оспорваната надпревара първо място в индивидуалното класиране при мъжете зае Николай Николов от РУ-Кубрат, на второ място се класира Сечкин Юсниев от сектор „Пътна полиция“, а на трето – Валери Николов от РУ-Исперих. При жените първо място грабна Десислава Симеонова от РУ-Лозница, на втора позиция се класира Кристина Коева от РУ-Кубрат. Третото място си поделиха две дами от ОДМВР-Разград – Биляна Ангелова и Стела Ицкова.

В отборната надпревара призът заслужено грабна Районно управление – Кубрат, последвани от отбора на сектор „Пътна полиция“. Третото място остана за отбора на РУ-Исперих.

За победителите бяха осигурени медали, купи и грамоти, които връчи директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Диян Минков.