Седем ученически отбора “Млад огнеборец” от общините Разград, Кубрат, Исперих и Цар Калоян премериха сили, бързина и умения на спортна база „Гнездо на орли”. Областното състезание бе организирано от РД “Пожарна безопасност и защита на населението” и Клубът по пожаро-приложен спорт. В него се включиха 70 млади огнеборци. За откриването на надпреварата пристигнаха секретарят на Областната управа Михаил Тодоров, кметът на Разград Добрин Добрев и изпълнителният директор на „Лудогорец“ Ангел Петричев.

Отборната надпревара по традиция премина в две дисциплини – “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”. Тимовете от по 10 състезатели бяха във възрастовата група от 12 до 16 години. Включиха се два отбора от община Исперих, три от община Разград и по един от общините Кубрат и Цар Калоян. Освен за бързина и точност, децата бяха оценявани от журито и за специфични пожарникарски умения – преодоляване на препятствия, боравене със струйници, шлангове, съединители, изработване на специални възли.

Първо място спечели отборът на ОУ „Христо Ботев” – Исперих с комплексен сбор точки 1020. На второ място се класира отборът на ОУ “Никола Икономов” – Разград, който събра 991 точки. Трети в надпреварата останаха учениците от ОУ “Васил Априлов” – Исперих с 969 точки. За призовите места бяха осигурени купи, а за всички участници раници и грамоти. Наградите връчиха директорът на РДПБЗН-Разград комисар Емилиян Станев и Николай Миланов от РУО-Разград.