Седем ученически отбора “Млад огнеборец” от общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет, Цар Калоян и Лозница премериха сили, бързина и умения на стадион “Антибиотик” днес, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Областното състезание бе организирано от РД “Пожарна безопасност и защита на населението”, Клубът по пожароприложен спорт и Регионалното управление по образование. В него се включиха 70 млади огнеборци.
Отборната надпревара по традиция премина в две дисциплини – “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”. Тимовете от по 10 състезатели бяха във възрастовата група от 12 до 16 години. Включиха се два от община Исперих и по един от общините Разград, Завет, Кубрат, Лозница и Цар Калоян. Освен бързина и точност, децата бяха оценявани от журито и за специфични пожарникарски умения – преодоляване на препятствия, боравене със струйници, шлангове, съединители, изработване на специални възли.
Първо място спечели отборът на ОУ “Никола Икономов” – Разград с комплексен сбор точки 1048. Тимът, който ще представя Разградска област на републиканското състезание от 2 до 5 юни в Албена, грабна и преходната купа на общински първенец. На второ място се класира отборът на ОУ “Васил Априлов” – град Исперих, който събра 1029 точки. Трети в надпреварата останаха учениците от СОУ “Христо Ботев” – град Кубрат с 1017 точки. За призовите места бяха осигурени купи, а за всички участници грамоти.