В град Разград ОК за ФВФСТ с партньорството на УСК „ОУ Васил Левски“, ОС на БФС и РУО Разград осъществи 21-ия пореден Благотворителен турнир по футбол на малки врати „Да помогнем на децата от социални заведения и SOS – Детски селища да спортуват и общуват помежду си – Разград 2017”, съобщи спортният деятел и идеен организатор Здравко Душков.

В него участваха 90 деца от SOS- Детско селище България, ЦНСТ Попово, КЦНСТДМБУ /Кризисен център за настаняване от семеен тип на деца и младежи без увреждания/ Разград, Дом за деца „Лудогорие” Исперих, ПУ с.Осенец.

За да се утвърди идеята, тези деца да се социализират и да завързват приятелства по наредба в турнира извън класирането участваха отбори на УСК“ Училищен спортен клуб “ОУ Васил Левски“, на ПФК „Лудогорец“ и Сборен отбор Разград, а към всеки отбор имаха право на участие по две деца от училището, където учат децата.

Участниците бяха поздравени от танцова формация „Сладури“ към ОУ „Васил Левски“ с ръководител Катя Портянова. И стана вълнуващ футболен празник не само за децата, които се раздадоха докрай в любимата игра, но и за всички, които присъстваха на турнира в спортната зала на ОУ „Васил Левски“, гостите Динчер Къров – председател на ОС на БФС Разград, Николай Миланов – старши експерт в РУО Разград, футболистите на „Лудогорец“ Венцислав Керчев, Светослав Ковачев, Кристиян Китов, Ивайло Климентов.Те връчиха наградите на децата, футболни екипи за всяко дете, специални красиви купи и футболни топки за всички отбори.Вълнуващо бе за децата да се снимат и вземат автографи от бъдещите звезди на „Лудогорец“ сега изявяващи се във Втория отбор.

Ето и класиралите се до трето място, които получиха специални купи и медали – златни, сребърни и бронзови, подсигурени от СБХН – КНСБ: 1. КЦНСТДМБУ – Разград с ръководител Клавдия Георгиева; 2.ЦНСТ – Попово и 3.ПУ – с.Осенец.

От името на организаторите Здравко Душков изказва благодарност на д-р Валентин Василев за подкрепата на Общината, на Димитър Димитров -Кулеманс, бивш футболист на „Лудогорец“ сега председател на ОС на БФС – Русе, на Динчер Къров-председател на ОС на БФС-Разград, на ръководството на ОУ „Васил Левски“, което предостави безвъзмездно спортната зала за провеждането на турнира, на спонсорите, без които не бе възможно провеждането на футболния празник за децата: „Амилум“ ЕАД, „Балканфарма Разград“ АД, „Млин 97 “АД, ЕТ „Палаузов“, ЕТ „АРКО-Иван Пенев“, „Агрохимконсулт 3“ ООД, НОТАРИУС Бойчо Костов „УНИКОМ“ ЕООД, „ВЕК Янкови“ ЕООД, „Пилко“ ЕООД, ДЮШ „Лудогорец“.