От днес до края на месеца Областният съвет на Българският Червен кръст – Разград започва поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на най- нуждаещите се жители на територията на областта. Това ще стане в изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане 2015 г. по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.
Правоимащите в Лудогорието са 7 146 души, от тях 587 са живеещите в град Разград.
В рамките на втория транш, всеки от тях срещу документ за самоличност, ще получи по 14 килограма хранителни продукти – грах, фасул, ориз, лютеница, доматено пюре, мед, консерви – рибни и месни, вафли, локум и т.н.
Списъците с хората, които имат право на помощта са изготвени от Регионалната дирекция „Социално подпомагане”. Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през отоплителен сезон (2014-2015 г.), към правоимащите са добавени и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии от 2012 г. до сега.
В Разград пакетите с хранителни продукти ще бъдат раздавани в сградата на областната червенокръстка организация на ул. „Кракра” № 4. /над АПК-то/