На 21 февруари, сряда, от 19 часа на сцената на Общински културен център в Разград Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ за втори път ще представи „Осмото чудо“ – своя нов мащабен музикално-танцов спектакъл със специалното участие на холивудската звезда Бен Крос. Представлението се осъществява под патронажа на кмета на Община Разград д-р Валентин Василев.
„Осмото чудо“ е запленяващо пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор. Повече от година и половина чрез него зрителите преоткриват за себе си личността на един верен приятел на България отпреди век – кореспондента на в. „Таймс“ Джеймс Баучер. Ролята на ирландския журналист е великолепно изиграна от холивудския актьор Бен Крос. Българският актьор Атанас Сребрев в образа на унгарския композитор Бела Барток е негов партньор в разговора, който двамата водят при пътуването си в „Ориент Експрес“. Повествованието преминава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо поднесени от танцьорите и солистите на „Българе“, а самият продуцент, сценарист, режисьор и хореограф на „Осмото чудо“ Христо Димитров се включва със солови изпълнения в добруджанската и тракийската картина.
В четвъртия авторски спектакъл на ансамбъла, наред със закачливите теми от фолклора в песни и танци, един крилат артист редовно обира овациите на публиката. Зрителите направо остават без дъх след двата часа в магията на завладяващите български ритми, за пореден път изпитвайки гордост от уникалното ни фолклорно наследство.
Разградчани имат възможността отново да се потопят в света и посланията на емблематичния ансамбъл „Българе“ на 21 февруари, сряда, от 19 часа чрез уникалния спектакъл „Осмото чудо“. Билетите за представлението в Разград на цени от 12, 15 и 20 лева са в продажба на касата на ОКЦ, както и на тел. 0896 786870.
Подарете си поредния български празник с „Осмото чудо“!