Издадоха заповеди за намаляване на часовете, ходене на училище от 10 часа, но и за опазване на природата, повече детски площадки и закон, закрилящ жените от насилие

  Макар и само за час учениците от 8 „в“ клас на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ бяха областни управители на област Разград. Децата гостуваха на областния управител Драгомир Златев в рамките на обявения от администрацията Ден на отворени врати.

   Като областни управители всички осмокласници  издадоха от свое име заповеди, скрепени с подписите им и печат на институцията. Те разпоредиха часовете в училище да бъдат намалени от 45 на 40 минути, а учебният процес да стартира не в 8, а в 10 часа. Не бяха подминати и проблеми като опазване на природата чиста, повече детски площадки и дори закон, закрилящ жените от домашно насилие.

  Домакинът Драгомир Златев разказа на учениците какви са правомощията и ангажиментите на областния управител, за какво отговаря и за какво се грижи. Подробности за начина, по който функционира държавната администрация, разкриха още заместник-областният управител Найден Късов, главният секретар Михаил Тодоров и директорите на дирекции Светлин Симеонов и Орхан Бедиханов.

  Децата се снимаха в кабинета на областния управител и си направиха за спомен обща снимка със своите домакини.