Осиновени деца и родители – осиновители и тази година отпразнуваха заедно Щъркелов ден в Разград, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

Прието е, че това е ден, в който деца и родители се срещат и е важна дата за тези семейства. Празникът се състоя във фоайето на Разградска филхармония по инициатива на Центъра за обществена подкрепа към сдружение „Жанета“. Проявата е част от националната инициатива на Българската асоциация „Осиновени и осиновители“.

С много игри, песни и подаръци премина тържеството. Гости бяха председателят на Общински съвет – Разград Надежда Радославова, заместник-кметът Ердинч Хасанов, заместник областният управител Евгени Драганов, председателят на ПК по социална политика Янка Георгиева, директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“, както и началник отдел „Закрила на детето“ Глория Костова. Всички те поздравиха участниците в празника, а кметът д-р Валентин Василев беше изпратил торта за почерпка от Община Разград.

От Общински съвет – Разград г-жа Радославова и Янка Георгиева подариха индивидуални подаръци на всяко дете. Празникът продължи с аниматори, които забавляваха децата.