Осем музикални и танцови формации участват в празничния концерт „Децата на Разград пеят и танцуват“ на 24 май – Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Концертът ще се проведе на площад „Независимост“, пред Общинския културен център (Новия театър) и ще започне след церемонията по връчване на три награди на заслужили наши съграждани – наградата „Никола Икономов“ и отличията „Студент на годината“ и „Отличник на випуска“. Церемонията е с начален час 11,30 ч. В концерта участват: Мажоретен състав към ЦРД с ръководител Емилия Борисова; ДТШ „Хорце“ към ЦПЛР ЦРД-Разград с ръководители Жулиета Иванова и Румен Иванов; Татяна Славова от Класа по поп пеене към ЦПЛР ЦРД с вокален педагог Свилена Дечева; ДТС „Капанче“ към НЧ„Напредък 1901“ с ръководители Илонка Занкова и Илиян Илиев; Средношколска танцова формация при Капански ансамбъл с ръководители Алина Герги и Румен Руменов; ДТА „Лудогорче“ при Капански ансамбъл с  ръководители Иван Иванов и Десислава Иванова, корепетитор  Ненчо Ненов; Дея Куманова и Надежда Дочева от Школа за музика и изкуства „Енджой“ с вокален педагог Адриан Маджаров и ТФ „Елбетица“ към ЦПЛР ЦРД-Разград с ръководители Жулиета Иванова и Румен Иванов.

Празничният ден започва за разградчани от площад „Възраждане“, където в 10,00 ч. ще се съберат блокове от ученици от всички разградски училища. Ще бъде извършен ритуалът по издигане на националния флаг, а след това  и ритуалът по издигане на националния флаг.

В 11,00 ч. празнично шествие от представители на образователни и културни институции тръгва към площад „Независимост“, където ще е празничният концерт.

Във връзка с празничните събития със заповед на Кмета на Разград Денчо Бояджиев е въведена временна организация на движението около районите, където ще се провеждат мероприятията за 24 май. Тя е публикувана на сайта на Община Разград.