Кметът на Община Разград Добрин Добрев връчи на осемкратния световен шампион по борба за ветерани Ремзи Реджеб парична награда за постигнати високи спортни резултати през 2023 г.

Премията от 2000 лева е част от финансов резерв от общински средства, предвидени за постигнати високи спортни постижения според чл. 11 от Наредба №25 за условията и реда за финансиране и подпомагане на спортните клубове и туристически дружества в Община Разград. Ремзи Реджеб е третият спортист, който през настоящата година получава подобна финансова премия, другите двама призьори са 18-годишният лекоатлет от СКЛА“Лудогорец“ Лъчезар Вълчев и 15-годишният колоездач от СКК“Спринт“ Георги Радославов. Решението за предоставянето на тези средства се взема от членовете на Постоянната комисия по младежта, спорта и туризма към Общински съвет-Разград.

 „За мен е приятно задължение да изпълня решението на комисията по спорта за осмата Ви световна титла по борба за ветерани да Ви връча скромна финансова инжекция, която предполагам, че ще инвестирате в подготовка за деветата световна титла“ – каза г-н Добрев на Ремзи Реджеб. Кметът допълни, че за него е чест и удоволствие „да имаме съгражданин, който по такъв безапелационен начин да прославя града ни и да не оставя конкурентите да си помислят, че някой медал може да излезе от Лудогорието“.

Шампионът по борба Ремзи Реджеб благодари за признанието и подкрепата на Община Разград и разказа, че постиженията му се дължат на постоянство и много труд в залата, както и на надграждане на постигнатото и наученото през годините. Той сподели, че се старае с успехите си да вдъхновява децата да се занимават със спорт. Ремзи Реджеб потвърди, че паричната премия ще се използва за подготовка за участие в престижно състезание – държавното първенство на Казахстан, за което е получил специална покана, то ще е в първите месеци на Новата година.

Ремзи Реджеб получи от Кмета Добрин Добрев и рекламни материали на Община Разград за 2024 г. Шампионът също направи подарък на градоначалника – анцуг с логото на СКБ“Лютфи Ахмедов“, чийто изпълнителен директор е той.

В срещата, на която бе връчена премията на Ремзи Реджеб, участва и специалистът „Спорт“ в Община Разград Златина Георгиева.