Общинско предприятие „Паркстрой“ предостави на 10 детски градини в Разград и на кметствата в общината общо 5000 стръка пролетно-летни цветя. Растенията са от собствен разсад на предприятието. Кълняемостта и успеваемостта на производството тази година е била по-висока, за възобновяване на увредени от метеорологичните условия растения в градинките в областния град ще се използват 1400 стръка от собствения разсад, останалите са над моментните потребности, затова решихме да ги предоставим на детските градини и кметствата – обясни директорът на ОП“Паркстрой“ Иван Борисов. Цветята са от видовете теменужка и паричка.

По 300 стръка вече са получили кметствата в Черковна, Липник, Стражец и Радинград, предстои и останалите кметове да посетят базата на общинското предприятие, за да получат растенията, които да засадят в градинките в селата си.

От ДГ“Приказка“ започна раздаването на разсад за десетте детски градини в областния град, те са заявили между 50 и 200 стръка. При предоставянето им г-н Борисов посъветва служителите да използват хубавото време и още днес или утре да засадят растенията и да оформят цветните градинки в двора на учебните заведения.